اگر به دنبال طرز تهیه مرغ ترش، یکی از غذاهای معروف گیلانی هستید، در جای مناسبی هستید. این غذا به روش های مختلفی طبخ می شود، معمولاً در گوشه و کنار کشور ما گوشت مرغ ترش را با روش های پخت و حتی مواد مختلف درست می کنند. اما بهترین طرز تهیه مرغ ساده و ترش با رب انار را می توانید در گیلان پیدا کنید.

در استان های شمالی از سبزیجات معطر محلی استفاده می کنند و این باعث می شود که شام ​​مرغ تند خوشمزه و لذیذتر شود. اما این باعث نشده که استان ها و شهرستان های دیگر از این خورش بی نظیر غافل شوند، در صورت نبود این سبزی های محلی می توانید از یک سری سبزیجات جایگزین استفاده کنید که در ادامه به آن ها می پردازیم.

تا پایان این مقاله با کارمادیو همراه باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را توضیح دهیم.

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش چهار نفره

ران و سینه مرغ 5 عدد

رب انار 2 قاشق

300 گرم گردو

1 عدد پیاز متوسط

2 حبه سیر

200 گرم شوید

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا به مقدار کافی

روغن به اندازه کافی

طرز تهیه مرغ ترشی با رب انار

این خورش بسیار خوشمزه به راحتی تهیه می شود و اصلا سخت نیست. به نکات انتهای مقاله توجه کنید تا بهتر و بیشتر از این غذای شمالی لذت ببرید.

مرحله 1 (تکه های مرغ را مزه دار کنید)

اگر مرغ را از فریزر خارج کردید، بگذارید ابتدا آب شود، سپس مرغ را بشویید و با دستمال کاغذی تمیز خشک کنید، سپس با زردچوبه، نمک و فلفل مزه دار کنید. 15 دقیقه صبر کنید. به این ترتیب تمام قسمت های مرغ طعم و عطر این ادویه را می گیرند.

حالا باید تکه های مرغ را در قابلمه با روغن سرخ کنید. یک تابه روکش دار بهترین است.

بعضی ها مرغ را نیمه کباب می کنند و بعد سرخ می کنند.

مرحله 2 (تکه های مرغ را سرخ کنید)

در این مرحله از طرز تهیه مرغ ترش باید مرغ سرخ شده و طلایی شده را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

سپس پیاز را نگینی خرد کرده و مرغ را در ماهیتابه تفت دهید تا آب آن گرفته شود و رنگ آن طلایی شود.

قسمت سوم (سیر و پیاز سرخ شده)

حالا باید به سراغ سیر بروید، آن را خوب برش دهید و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی سیر از بین برود.

حالا می توانید نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. چند دقیقه سرخ کنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.

مرحله چهارم (تهیه سس ترش برای مرغ)

همانطور که گفتیم، دستور تهیه مرغ ترش اصیل جیلانی بر روی سبزیجات معطر تمرکز دارد. در این مرحله باید سبزی ها را خوب خرد کرده و سپس به قابلمه اضافه کنید. سبزیجات سبز باید کمی سرخ شوند.

در مرحله بعد باید همراه با پوست انار به قابلمه اضافه کنید. به سرخ کردن غذا ادامه دهید. مراقب باشید پوست انار بیش از حد گرم نشود. زیرا ممکن است تلخ باشد یا طعم آن را تغییر دهد.

مرحله پنجم (خورش را تنظیم کنید و مرغ را اضافه کنید)

حالا باید 5 فنجان آب سرد اضافه کنید. شعله را کم کنید تا خورش خوب بپزد و روغن آن خارج شود. در نظر داشته باشید که طرز تهیه مرغ ترش ساده همان فسنجان با آب کمتر است. در واقع باید به مرحله ای برسد که خورش چربی آزاد کند.

وقتی خورش به مرحله روغن ریزی رسید مرغ سرخ شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا خورش غلیظ شود. برای این منظور باید اجازه داد تا خورش یک ساعت و نیم با دمای کم بپزد تا آماده شود.

مرحله ششم (دادن روغن)

در پایان می توانید سوپ را با مرغ یا برنج سرو کنید. آماده خوردن باشید.

سبزیجات برای مرغ خشک

دستور غذای مرغ جیلانی خاتا به سبزیجاتی نیاز دارد که بیشتر در استان های شمالی یافت می شود، از جمله چوچاق و خلاوش. اما اگر در شهر یا ایالتی زندگی می کنید که به این سبزیجات دسترسی ندارید، می توانید آن را جایگزین کنید: ریحان، جعفری، گشنیز، سیر تازه و نعناع.

یکی از طرفداران پای مرغ ترش گیلانی و پاستا رومن

در 10 دقیقه آخر می توان نصف لیوان آب پرتقال به خورش اضافه کرد. بستگی به این دارد که خورش را چقدر ترش دوست دارید. البته می توانید به جای آب پرتقال از آب استفاده کنید.

برای اینکه گردوها روغن بیشتری آزاد کنند، وقتی آب به خورش اضافه می کنید، چند تکه یخ به قابلمه اضافه کنید.

غلظت این گیاه باید مانند آب باشد.

در صورت تمایل می توانید سینه مرغ را فیله کنید.

برای خوش طعم شدن غذا می توانید در پایان پخت یک قاشق غذاخوری رب آلوچه اضافه کنید.

سبزی های معطری که تهیه می کنید باید کمی سرخ شوند تا عطر و طعم آن در آب مرغ ترش احساس شود.

در مناطق شمالی گاهی به جای مرغ از گوشت اردک استفاده می شود.

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را می توان با مرغ کامل یا کامل تهیه کرد.

تعداد تکه های مرغ باید متناسب با تعداد افرادی باشد که می خواهند این خورش را سرو کنند.

همچنین می توانید از سبزیجات معطر خشک شده در دستور تهیه مرغ گیلانی خامه ای استفاده کنید.

در برخی از مناطق استان گیلان از تخم مرغ نیز در این خورش استفاده می شود.

همچنین می توانید به جای سیر خشک به سراغ پوره سیر بروید. طرز تهیه مرغ ترش

در دستور اصلی مرغ ترش گیلانی رب گوجه فرنگی وجود ندارد اما اگر می خواهید خورش خوش رنگ تر شود می توانید مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.

حرارت کم و ملایم رمز خوشمزه بودن این دستور ساده مرغ ترش با رب انار است.

اگر از رب انار ترش استفاده می کنید می توانید یک تا دو قاشق چایخوری شکر هم اضافه کنید تا طعم خورش شیرین شود.